Velkommen til Seatravels nye destinasjon for seilbåtsreiser: Montenegro. Med utgangspunkt fra basen i Kotorbukten ligger et hav av opplevelser for dine føtter. Montenegro, og spesielt Sveti Stefan, har lenge vært et favorittreisemål for hollywoodstjerner og turister, som tiltrekkes av landets godt bevarte middelalderby, eksklusive nattklubber og vakre strandpromenader.  

Det historiske Kotor er et kulturelt og historisk sentrum for montenegrinerne. Byen er omgitt av en enorm og godt bevart mur som vitner om den rike historien. Fra toppen av San Giovanni-slottet vil du oppleve en fantastisk utsikt over Kotor; de omkring 13 500 trappetrinnene til toppen tar deg opp til overveldende 1200 meters høyde! Utsikten fra toppen er ganske enkelt enestående og vel verdt alle trappetrinnene.

De seneste årene har det lille landet ved Adriaterhavet opplevd økende popularitet som destinasjon for seilbåtferier. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor; den vakre kystlinjen, utallige flotte badestrender og den beste vannkvaliteten i hele Adriaterhavet utgjør de imponerende rammene for din neste ferie på vannet. Montenegro er derfor perfekt for vannsportsutøvere, og Den blå grotten i nærheten av Herceg Novi er et populært reisemål. Sollyset og refleksjonen fra grotten gir vannet en klar og strålende turkisblå glans. Nesten magisk!

Hvis du reiser til den gamle havnebyen Herceg Novi, kommer du raskt til å bli forelsket i omgivelsene. De kjennetegnes av de karakteristiske mimosatrærne, lavendel og en masse trapper. Her finner du også mange gode gastronomiske opplevelser. Byen er nemlig hjem for en rekke fisk- og sjømatsrestauranter, og med en kyst på over 290 kilometer er det ikke overraskende at montenegrinerne er svært dyktige på nettopp fisk og sjømat. 

Den tradisjonelle montenegrinske matkulturen består av comfort food og god lokalprodusert rødvin. De elsker også å legge fersk fisk på grillen. Montenegrinerne er et folk som rett og slett elsker mat, og hvert år har de en festival tilegnet de lokale mat- og vinprodusentene.

Det er mange grunner til å besøke Montenegro, du kan lese videre om dem her.