Kanalen – som i virkeligheten er et nettverk av kanaler, elver og innsjøer – strekker seg over intet mindre enn 202 km. Rideau Canal ble offisielt åpnet i 1832, og har siden den gang fungert som et samlende element mellom de urbane og de landlige landskapene. Rideau Canal er et glimrende utgangspunkt for en elvebåtferie, og her har du 4 gode grunner:

1.       Rideau Canal er UNESCO-beskyttet 

I 2007 ble Rideau Canal lagt inn under UNESCOs beskyttende vinger, som et punkt på organisasjonens prestisjefylte verdensarvliste. Slusene i Rideau Canal betjenes – som de eneste i sitt slag i Nord-Amerika – også i dag ved hjelp av det opprinnelige ingeniørarbeidet som den gangen de ble bygget i periode 1826-1832. Rideau Canal er et klassisk eksempel på et imponerende ingeniørarbeid fra sin tid, og det enorme prosjektet med å håndgrave (!) hele kanalen trakk til seg mange hundre irske og fransk-kanadiske immigranter. Rideau Canal ble bygget som et alternativ til vannveiene nær St. Lawrence, så man unngikk å seile midt i amerikanernes skuddlinje. Rideau Canal fikk derfor også en sentral, strategisk rolle i britenes kamp for kontroll over det nordlige Amerika. I dag er kanalen et fredelig og hyggelig samlingspunkt for både lokale og turister, og er for øvrig også Le Boats første destinasjon for elvebåtferier utenfor Europa.

2.       Nasjonalparkene

Rideau Canal er omgitt av en fascinerende natur. Canada er spesielt kjent for sitt eksepsjonelt flotte og varierende landskap, som byr på alt fra uendelige sletter, rolige innsjøer og bratt terreng. Fra de rolige innsjøene og hyggelige naturområdene ved Kingston og The Great Waterway, til det barskere, men like fullt vakre landskapet i Ontarios highland – Canada har alt! Det er tross alt en grunn til at området rundt Rideau Canal trekker til seg friluftsfolk, og de store og uberørte naturområdene kaller på deg, så du kan finne (tilbake til) din egen «frontier spirit» i en av de mange nasjonalparkene langs Rideau Canal.

3.       Flotte muligheter for fiske og vannsport

Både i nasjonalparkene nær Kingston (ved Rideau Lake) og i de omkringliggende innsjøene er det ypperlige forhold for den glade fisker. Kanadierne har store fisketradisjoner, og det er ikke usannsynlig at du møter på en lokal fisker ved en av sjøene, på jakt etter en av innsjøenes mange fiskearter. På Rideau Canal er det blant annet mulig å fange flere varianter av gjedder og karper.

Langs vannveien vil det også dukker opp flere gode muligheter til å leie kajakk eller kano, så du kan ta en tur ut på innsjøene på egen hånd.

4.       Gå i land i Ottawas hjerte – rett fra elvebåten

En elvebåtferie med Seatravel gir deg en unik mulighet til å gå i land midt i Ottawa sentrum. Opplev skiftet mellom den imponerende, kanadiske naturen og det pulserende storbylivet i Ottawa, der du kan benytte deg at byens gode shoppingmuligheter og den eklektiske miksen mellom den franske og engelske befolkningen. Spis pannekaker med den søte og verdensberømte kanadiske lønnesirupen, eller la deg lokke av byens mange gastronomiske opplevelser som ligger og venter på deg i denne livlige kulturbyen.

Les mer om den nye destinasjonen i Canada her.