Kanalbåtferie i Ardenne

Opplev de naturskjønne Ardenner fra deres egen kanalbåt. Ordet Ardenner er keltisk og betyr "tett skog". En båtferie i dette området, med den rene landluften, etterlater én overbevist om at det beplantede området fungerer som Europas lunge. Naturen huser bl.a. villsvin, rådyr og noen av Frankrikes mest sjeldne fuglearter, samt plantearter som orkidéer og fluespisende soldugg, som også finnes i det beskyttede våtområdet.

En båtferie på Maas-floden, som snor og bukter seg, er en svært sjarmerende og mindeverdig opplevelse. Seil lengre inn i Ardennerne og oppdag de mange spennende byene på den andre siden av grensen til Belgia - Ardennerne byr på et virvar av forskjellige opplevelser.

Regionen i Ardennerne er full av dyrevilt og byr selvfølgelig på mange vilt-spesialiteter. Terter, skinker og pølser fullender opplevelsen. Mest berømt er skinken fra Ardennerne, men feinschmeckere foretrekker den hvite pølsen, en typisk spesialitet produsert av lokale slaktere. Den ubestridte kongebyen for de hvite pølsene er Rethel, et must for elvebåtturister, men også de hvite Fumay-pølsene er fantastiske. Hvert år i juli avholdes det en gourmetfestival i den hvite pølses ære.

 

 

Under alle omstendigheter bør en ekte gourmét følge kanalen de l'Aisne à la Marne og seile mot Champagne. I Epernay og Reims, den tidligere kroningsbyen for franske regenter, kan man prøvesmake champagne. Man erfarer raskt at den fine drikken serveres og drikkes til alt: Som aperitiff, til forrett, under hovedretten eller sammen med desserter som den lekre 'Biscuit de Reims.

Dinant

Belgisk Dinant ligger ved elvebredden langs den vakre elven Meuse i provinsen Namur. Den eldgamle byen kan by på en rekke spennende attraksjoner. Byens majestetiske slott troner over byen på en 100 fots høy ås. Denne berømte bygningen ble opprinnelig bygget i 1051, men ble ødelagt av franskmennene i 1703. Fortet som står i dag ble bygget under den nederlandske okkupasjonen tidlig på 1800-tallet. Dinants landemerke Notre Dame kirken (ikke til forveksling med det i Paris) ble faktisk ødelagt av en fallende stein fra klippene i nærheten i 1227, men heldigvis ble det gjenoppbygget i sin nåværende form. Dinant-hulen tiltrekker seg gjester med sine mangefargede klippeformasjoner, og besøkende seilere burde tilbringe en dag og utforske herlige Dinant.
Les mer

Sedan

Den gamle festningsbyen i Ardennene er alltid verdt et besøk. I tillegg til å være en vakker og livlig by, er Sedan trolig best kjent for sitt slott, med et areal på 30.000 kvadratmeter, sies å være det største middelalderslottet i Europa. Byggingen startet i 1424 og slottets forsvarsarbeid ble kontinuerlig styrket gjennom århundrene. Selve slottet er det eneste som er igjen av de store festningene som en gang ble laget i og utenfor byen. Sørg også for å besøke byens gode restauranter og kafeer.
Les mer

Namur

Namur er hovedstaden i Wallonia - og er en by som tiltrekker seg et økende antall besøkende. Området rundt byen er veldig sjarmerende og naturskjønt, og den gamle midtbyen er reservert for fotgjengere. Den største attraksjonen er likevel byens vakre slott. Namur er definitivt en av de mest imponerende befestede byene i Europa. Museet for gammel kunst har både malerier, skulpturer, glass og broderier.
Les mer

Reims

Reims er byen hvor de franske kongene ble kronet i sin tid, og hvor det meste av champagnen blir produsert. Reims er også hjemmet til en av de vakreste middelalderbygningene i verden, nemlig katedralen Notre-Dame de Reims. Her har mange av de franske monarkene blitt kronet, og katedralen som stammer fra den senere gotiske perioden, er spesielt kjent for sin imponerende høyde og fantastiske glassfasade. I tillegg til en rekke vakre bygninger fra Romertiden og Renessansen, bør man også nyte et besøk hos en av byens mange champagnehus eller se kalksteinshulene som brukes til oppbevaring av champagne under modningsprosessen. Det anbefales å dra på en guidet tur, hvor man vanligvis avslutter med en smaksprøve.
Les mer

Verdun

På den østlige bredden av Meuse-elva ligger byen Verdun. Her kan du bli klokere på de uhyrlige kampene som fant sted fra skyttergravene rundt byen under 1. verdenskrig. I løpet av 1916 utkjempet franske og tyske tropper en lang utmattelseskrig som soldatene kalte for helvete på jord. Kampene strakte seg over 10 måneder, og i dag vitner en rekke minnesmerker om de store tapene begge sider led under kampene. Verdun byr også på en hel del annet enn krigshistorier. Ved en bro over Meuse kan du passere under den vakre byporten fra middelalderen som er den eneste tilbakestående delen av bymuren fra den tiden. Du kan også besøke byens flotte katedral fra det 12. århundre eller ta turen forbi biskopenes palass, hvor det i dag ligger et offentlig bibliotek i den ene enden, mens den andre enden huser World Centre for Fred, Frihet og Menneskerettigheter. I Verdun kan du også smake på den lokale spesialiteten "dragés" som er sukkerovertrukne mandler.  
Les mer

Charleroi

Charleroi er den største byen i den fransktalende belgiske regionen Vallonia. Siden spanjolene grunnla en festning i området på midten av 1600-tallet, har både byen og festningen levd en omtumlende tilværelse med mange forskjellige herskere, blant annet franske, spanske, østeriske og hollandske. Byen var i mange år et industrielt sentrum for glass, metallurgi og kull og har derfor fått navnet "Det Sorte Landet". I dag har industriproduksjonen falt drastisk, men byens vakre sentrum er det masse severdigheter å gå på jakt etter. Det gjelder f.eks. Saint-Christophe-katedralen, som etter en ombygging rundt 1950 ligner mer på en bysantisk basilika enn den barokke kirken den opprinnelig var. Et annet markant bygningsverk som kan besøkes er rådhuset med et 70 m høyt klokketårn som er en del av UNESCOs Verdensarvliste.  
Les mer

Fumay

På en liten halvøy i nærheten av den fransk-belgiske grensen nesten helt omringet av Meuse-elva ligger den vakre byen Fumay. Byen med kallenavnet "Skiferbyen" er et av de vakreste stedene langs hele Meuse. Her kan du legge til båten din i nydelige omgivelser og begi deg ut på fantastisk sykkel- og gåturer i skogene som ligger i nærheten. Du kan også besøke den store forlystelsesparken som ligger i nærheten, hvor du kan gi deg i kast med svevebaner, Paintball og andre adrenalinfremkallende aktiviteter. Fumay er dret opplagte stedet å nyte den idylliske stemningen og vakre naturen som Ardennene byr på, og hvis du skal ha noe godt til smaksløkene kan du sette tennene i den lokale spesialiteten: Hvit pudding.  
Les mer

Charleville-Mezières

Et stopp i Charleville-Mézières er et must på kanalbåtferien din i Ardennene. Her kan du spasere bort over den storslående gamle plassen, Place Ducale. Plassen er omringet av vakre hus med skifertak og en flott loggia med imponerende steinbuer. Byen er også kjent som "Marionettkunstens hovedstad" og siden 1961 har byen jevnlig vært hjemsted for en stor, internasjonal marionettfestival. Du kan også ta turen forbi Det Internasjonale Marionettinstitutt hvor en diger robot av en dukkefører dukker opp hver time og fremfører et lite show. Som navnet antyder, var Charleville-Mézières opprinnelig to byer på hver sin side av elva. Tidligere var Charleville Frankrikes rojale våpenfabrikk, hvor spesielt musketter ble produsert i stor stil. Bl.a. Charleville-musketten som spilte en stor rolle i den amerikanske uavhengighetskrigen mot Storbritannia på slutten av 1700-tallet.  
Les mer

Pont-a-Bar (Locaboat)

Locaboat base - fra den lille sjarmerende base i Ardennene, er det mulig å seile til Sedan, hvor det finnes restauranter, shopping og et slott.
Les mer
Vi har prisgaranti og vi er klare til å hjelpe på tlf. (+47) 21 93 06 64